fbpx

Dr Ana Đorđević Dikić

Dr Ana Đorđević Dikić

kardiolog

Dr Ana Đorđević Dikić

Redovni profesor Medicinskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, je dio našeg tima.
Ekspert u neinvazivnoj dijagnostici, ehokardiografskom i funkcionalnom ispitivanju ishemijske bolesti srca i iskustvom od više od 25 godina.Priznati stručnjak u svijetu i kod nas .

Zaposlena je na na Klinici za Kardiologiju Univerzitetskog Kliničkog Centra Srbije gdje je Šef referentnog centra za neinvazivnu dijagnostiku, na kome se edukuju kardiolozi iz zemlje i okruženja a u kojem se godišnje uradi oko 5000 dijagnostičkih testova različitih modaliteta.Specifičnost laboratorije je u primjeni kritičkog razmišljanja o nastanku ishemije, preporučenog u aktuelnim vodičima.

Profesorka Djordjević Dikić je vodeći stručnjak u kardiologiji, liječenju i dijagnostici bolesti srca; u izvodjenju stres eho kardiografskih testova za neinvazivnu dijagnostiku koronarne bolesti srca, za praćenje pacijenata poslije ugradnje stentova i infarkta miokarda. Stručnjak je za izvođenje testova za vijabilnost miokarda, dobutaminskih testova za preoperativnu evaluaciju pacijenata kao i neinvazivnih ehokardiografskih testova ; uvela je metodu neinvazivnog mjerenja koronarnog protoka (CFR ) u kliničku praksu.

Predsjednik je Radne grupe za kardiovaskularni imidžing Udruženja kardiologa Srbije i njegov bivši Predsjednik.
Član je Nukleusa radne grupe za Koronarnu patofiziologiju i mikrocirkulaciju Evropskog Udruženja kardiologa.

Kako Vam možemo pomoći?